BAKGRUND
Jag har ända sedan 1996 känt att det finns ett behov av en specialbibel inriktad på alla som gillar hårdrock. Det var dock inte Guds tid att sätta igång med projektet då, så projektet fick ligga och vila i några år. Sommaren 2002 träffade jag på Urban Thoms från tidningen Dagen. Vi pratade och han tyckte att det var hög tid att ge ut en MetalBibel. Då kände jag att tiden var mogen att sätta igång.

Jag tog kontakt med Roul Åkesson på Bible For The Nations och han tyckte det var en kanonidé att göra en MetalBibel. Sagt och gjort, vi satte igång! Sedan dess har jag jobbat hårt med att leta rätt på lämpliga personer att medverka i Bibeln. Det har inte varit lätt, det är en djungel att få tag i de rätta emailadresserna! Men steg för steg har bitarna fallit på plats och efter tre års arbete blev metalbibeln klar i juni 2005.


SYFTE
Syftet med MetalBibeln är att den ska få vara ett redskap för att bryta fördomar och hjälpa folk att förstå att Bibeln inte är en mossig bok utan en aktuell och levande bok som har mycket att säga oss idag. Genom Metalbibeln kommer många få upp ögonen för Bibeln och dess tidlösa budskap.


TACK
Först och främst vill jag tacka GUD som gjort detta projekt möjligt! Jag också passa på och tacka Roul Åkesson för att du trodde på idén och för allt arbete du lagt ned i detta projekt. Jag vill också passa på och tacka Janne Isacsson för metalbibelloggan med det coola gitarrkorset, Staffan Gustafsson & Anneli Svensson för översättning, Daniel Karlsson för suverän layout, Birgit Åkesson & Hans Wirgin för korrekturläsning samt Urban Thoms för att du fick bollen i rullning. Stort tack också till alla annonsörer, sponsorer och alla som stött detta projekt i bön.| Nytt | Information | Beställ | Gästbok | Länkar |© Metal Bibeln 2004-2020